пʼятниця, 29 січня 2016 р.



1 лютого вінницькі школярі повертаються до школи.
Міська комісія з питань техногенної безпеки на чолі з першим заступником мера Вінниці Ігорем Корольчуком вирішила не продовжувати карантин в школах міста та відновити навчальний процес з 1 лютого.
Таке рішення комісія прийняла на своєму засіданні 29 лютого.
За інформацією департаменту охорони здоров’я міської ради, протягом тижня з приводу захворюваності на грип та ГРВІ до міських медзакладів звернулось 3094 пацієнти, з них - 1444 дитини (47 %). Захворюваність у порівнянні з попереднім тижнем знизилась на 5,4%. Кількості викликів до хворих на ГРВІ та грип зменшилася на 24%. Виклики до дітей - на 18,5%.
Станом на 29 січня на лікуванні у медзакладах перебуває 23 дорослих, хворих на грип, ГРВІ та їх ускладнення, в міській лікарні «Центр матері та дитини» на лікуванні перебуває 27 дітей з вірусно-бактеріальними пневмоніями та 34 дитини з ГРВІ. Серед вагітних випадків вірусних пневмоній не зареєстровано.
«Вважаю, що заходи, які було нами проведено для попередження поширення захворюваності серед дітей, дали свої результати, - зазначає голова комісії Ігор Корольчук. – Враховуючи інформацію, надану департаментом охорони здоров’я та санепідслужбою, навчання в школах міста з 1 лютого буде поновлено».
Начальник Вінницького міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Ірина Односталко зазначила, що моніторинг захворюваності та відвідуваності учнями шкіл буде вестися і після відновлення навчання.
Нагадаємо, що третя чверть навчального року в школах Вінниці мала розпочатись з 11 січня, але через епідемію грипу та ОРВІ міська комісія з техногенної безпеки тричі поспіль продовжувала зимові канікули вінницьким школярам, увівши карантин.

Немає коментарів:

Дописати коментар