субота, 2 січня 2016 р.

Напередодні Нового року ми побували на екскурсії. Відвідали долину страусів та фабрику виготовлення ялинкових іграшок.
Ясногородська страусина ферма — селекційне господарство, найбільша в Україні ферма з розведеннястраусів. Розташована в селі Ясногородці Макарівського району Київської області. Територія — біля 20 га для розведення птахів та біля 60 га під вирощування кормів.
Маткове поголів'я — 36 страусів, завезене в квітні 2001 року з Бельгії. Вже через місяць — в червні з'явилися на світ перші страусенята.
Загальна кількість страусів, різного віку, що одночасно знаходяться на фермі перевищує сотню. На фермі дорослих страусів тримають у спеціально огороджених загонах сім'ями — один самець і декілька самиць.
Обслуговує птахів десяток фахівців, які одночасно ведуть наукові і селекційні роботи. Страуси добре адаптувалися до українського клімату і вітчизняних кормів.
На території ферми також розташовані — шинокдитячий майданчик та мінізоопарк з:
Ферма спеціалізується на продажі як дорослих птахів так і страусенят. Крім того продукцією ферми є страусиний корм, м'ясо та яйця птахівшкірапір'яжиркігтіінкубатори та сувеніри. Однією з форм прибутку підприємства — є прийом туристів та проведення екскурсій по фермі.
Зараз на фермі купують страусів для розведення птахівники з МиколаївщиниХерсонщиниОдещини,ТернопільщиниХмельниччиниСумщиниКіровоградщини. Завдяки Ясногородці страусівництво поширюється і на Київщині. Нині тут нараховується біля десяти таких господарств. Зі свого боку ферма надає всіляку допомогу з питань утримання птахів, годування, лікування хвороб.



















 У далеких казкових місцях, за лісами і полями .... але все-таки, зовсім поруч біля Києва розташоване миле і затишне місто. Наш шлях до нього пролягатиме вздовж древлянських володінь, стежками, якими ходив сам Добриня Микитич зі своєю раттю. З роками ці місця перетворилися в улюблені місця відпочинку жителів Києва.  
   З в цих місцях  і відбувалася наша казкова поїздка. Лише кілька місяців у році тут відбуваються неймовірні чудеса, коли працює фабрика ялинкових іграшок. Фабрика була відкрита ще в далекому 1946 році. Відвідавши  екскурсію, ми змогли поетапно побачити всі моменти виготовлення виблискуючих скляних кульок. Кожен дізнався, як набувають форми і кольору улюблені іграшки нашого дитинства і справжні шедеври ручної роботи.
   Фабрика ялинкових прикрас ручної роботи у м. Клавдієво  - одна з трьох в колишньому СРСР і єдина в Україні.
    Унікальність її в тому, що всі іграшки виробляються вручну, по технології, що застосовувалась 50 та 100 років тому. 
   Зовні фабрика ялинкових прикрас нічим не нагадує місце, де народжуються дитячі фантазії.  Та всередині самовіддано працюють люди, які створюють для нас казку. Святкова атмосфера відчувається, коли заходиш у приміщення, де, власне, виготовляють іграшки. Яскраві кульки на будь-який смак і розмір, веселі сніговики, тендітні сніжинки та інші атрибути новорічного свята розташовані повсюду.



















Немає коментарів:

Дописати коментар